U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De openingstijden van de praktijklocaties zijn als volgt:

 

Tongelre:

 

Maandag:     13:00 uur   17:30 uur

Dinsdag       9:00 uur    -   17:30 uur

Woensdag    13:00 uur    17:30 uur

Donderdag   13:00 uur    17:30 uur

Vrijdag        13:00 uur     17:30 uur

 

Meerhoven:

Maandag:     9:00 uur  -   18:00 uur

Dinsdag       9:00 uur  -   17:30 uur

Woensdag    9:00 uur  -   12:00 uur

Donderdag   9:00 uur  -   17:30 uur

Vrijdag        9:00 uur  -   12:00 uur

 

Inhoud
  • vertraagde taalontwikkeling
  • taalverlies bij hersenletsel
Vertraagde taalontwikkeling
Men spreekt van een vertraagde taalontwikkeling wanneer een kind duidelijk achterblijft in de taalontwikkeling bij zijn leeftijdsgenootjes.
Als een kind niet of weinig spreekt in vergelijking met leeftijdsgenootjes of niet begrijpt wat er tegen hem gezegd wordt. Ook kan het taalprobleem een onderdeel zijn van een algehele ontwikkelingsachterstand, bijvoorbeeld bij kinderen met het syndroom van Down.
De logopedist geeft advies over het stimuleren van de taalontwikkeling.
De behandeling richt zich op het vergroten van het taalbegrip, het uitbreiden van de woordenschat en het maken van zinnen. De logopedist biedt ondersteuning op het gebied van taal en auditieve vaardigheden, waaronder het trainen van het klankbewustzijn, klankonderscheiding en het geheugen.
 Taalverlies bij een afasie
 
Volwassenen kunnen als gevolg van een hersenbloeding, afasie, hersentumor of andere oorzaken moeite hebben met het begrijpen en formuleren van hun taal.
Bij moeilijkheden met spraak en taal na hersenletsel
Een beroerte, hersentumor of ongeval kunnen de oorzaak zijn van afasie. Er zijn dan problemen met het begrijpen van gesproken taal, het vinden van de juiste woorden en het voeren van een gesprek. Wij bieden u oefeningen om de communicatie te verbeteren. De begeleiding van de omgeving speelt een belangrijke rol in het therapieproces, dat als doel heeft onderlinge communicatie te verbeteren.
Parkinson of multiple sclerose (MS) kunnen dysartrie tot gevolg hebben; het spreken is onduidelijk, monotoon of nasaal, de stem klinkt zacht of hees. Wij geven u oefeningen waardoor uw omgeving u beter verstaat.